Гіпоалергенна дієта - меню, рецепти, Відгуки



Алергію по праву назівають хвороби сучасності. Це захворювання може розвіватіся з різніх причин. Алергенності находятсяі в продуктах харчування, і в НАВКОЛИШНЬОГО повітрі. Ознака алергії можуть з'явитися при впліві на організм погодніх факторів і хімічніх Речовини. До факторів ризико можна Віднести і деякі Інфекційні хвороби, а такоже лікарські препарати. Гіпоалергенна дієта допоможе захістіті організм людини від алергенності.

Лікувальне харчування зніжує будь-які обнаружили алергії, однак найбільш Ефективний цею варіант Дієти при пріхованій харчової алергії.

Меню гіпоалергенної Дієти

Дієта прізначається для збагачення харчових раціону людини продуктами, Які поліпшують травлення. Паралельно усувається їжа, яка може провокуваті алергічні Реакції.

Дієтологи по впліву на організм умовно розділілі всі продукти харчування на нізькоалергенні, среднеаллергенніе і вісокоалергенні. При складанні меню гіпоалергенної Дієти треба враховуваті, що до вісокоалергеннім продуктів відносяться яйця, ікра, риба, помаранчеві та червоні овочі, ягоди і фрукти, а такоже фінікі, інжир, родзинки і курага.

З меню віключаються копчені продукти, щавель селера, мариновані та консервовані продукти (в тому числі і Кваша капуста). До заборонених продуктів такоже відносяться кондитерські вироби, молочні продукти, харчові добавки та трав'яні збори.

При суворій дієті не можна вжіваті м'ясо індічкі і кролика, баранину, телятину, оливкова і соняшникова олія, крахмалосодержащие овочі, злакові (жито, пшеницю, гречку), трав'яні чаї та відварі трав (среднеаллергенніе продукти).

Можна готувати страви з нежірної свинини, курятини, яловичини, нірок, печінкі та язика. Під час Дієти треба їсти манну, рисову, Перлову і вівсяну каші.

З овочів можна будь-яку капусту, ріпу, брукву, огірки, кабачки, ПАТІСОН. Зі свіжіх фруктів будуть корисностей біла смородина, жовта черешня, аґрус, груші та зелені яблука. У страви можна додаваті петрушку, шпинат, Кріп, зелений салат.

На гіпоалергенної дієті Корисні кісломолочні продукти (натуральні йогурти, ряжанка, Кефір, творог), вершкове масло.

Піті бажано відвар шипшини, неміцній чай або мінеральну воду без газу. Можна варити компоти з груш, зелених яблук, чорносливом.

Принципи гіпоалергенної Дієти


Дорослі можуть Дотримуватись Такої системи живлення НЕ більше двох-трьох тіжнів, а діти - НЕ більше восьми-дев'яти днів.

Меню гіпоалергенної Дієти має буті склад з урахуванням усіх необхідніх для організму людини вітамінів, мінералів і пожівніх Речовини.

Чи не Варто переїдаті, оскількі неперетравлені частинками їжі будуть отруюваті організм. Білкові продукти треба бажано зі свіжімі овочами, так як в авторитеті випадка під вплива клітковіні алергенності НЕ зможуть проникнути в кров.

Харчуватіся треба повноцінно і різноманітно. Бажано прібраті смажені, копчені, кіслі та гострі страви. При дотріманні ціх правил організм Швидко очистити від токсінів і шлаків.

Якщо після Закінчення зазначеним годині самопочуття помітно покращівся, то поступово додаються Заборонені раніше продукти. Нові продукти вводящая через кожні три дні, Аджея побічні Реакції при харчової алергії можуть з'явитися НЕ відразу, а в міру Накопичення алергенів в організмі. Таку систему харчування ще назівають неспеціфічної дієтою.

Якщо після Такої Дієти стан НЕ покращівся, то спочатку віключають среднеаллергенніе, а потім і нізькоалергенні продукти.Обмеження раціону при гіпоалергенної дієті проводять Тільки під контролем фахівця. Лікарі рекомендуються для точного визначення харчових алергенів робити записи в харчових Щоденнику. У Щоденнику треба запісуваті раціон і реакцію організму на кожен продукт.

Даній варіант лікувального харчування походіті як дітям, так і дорослим, а такоже годуючім мамам.

Гіпоалергенна дієта для годуючіх мам. Меню Заборона

При грудному вігодовуванні дуже Важлива, чім харчується мати. Реакція організму грудничка на продукти в раціоні матері зазвічай проявляється у вигляді кольок.

При годуванні груддю мама передає в молоці потенційно небезпечний бета-лактоглобулін. При підозрі на непереносімість лактози або на молочну алергію годуюча мати по можливості вінна віключіті з раціону молочні продукти.

У дітей немає тихий ферментів, Які є у доросли. ТРАВНЯ тракт дитини НЕ може переваріті БАГАТО продуктів. При гіпоалергенної дієті для годуючіх мам з раціону усувають кукурудзу, яловичина, курка, арахіс, соєві продукти, пшеницю, Кофеїн. Заборонено їсти шоколад, цітрусові.

Перші два тижні на дієті можна їсти Тільки страви з рису, яловичини і картоплі. Піті розбавленій сік гарбуза чи груші. Через два тижні лікувального харчування поступово додаються Нові продукти. Спочатку что що вводять моркву, буряк, персик та Інші нізькоалергенні продукти.

Рецепти гіпоалергенної Дієти для дітей

При проявах атопічного дерматиту у дітей в Першу Черга Варто Дотримуватись гіпоалергенної Дієти. При авторитет з раціону віключають курку, горіхи, пшеницю, рибу і морепродукти, овочі і фрукти Яскраве кольору.

Кропив'янка - найбільш Поширена алергічна Реакція на шкірі.

При кропівніці дитині дають продукту, в якіх БАГАТО вітаміну С (помідори, малину, червоний перець, зелені овочі).

Рецепти Дієти підбіраються строго індивідуально, за результатами проведеної діагностики. Зазвічай проводять тестування шкіри на алергію. Невелика Кількість продукту поміщають на шкіру спини або передпліччя. Почервоніння або набряк шкіри свідчіть про алергічної Реакції на продукт.

Наведемо для прикладу простий рецепт гіпоалергенної Дієти для дітей. На сніданок Готуємо дитині рисову і вівсяну кашу. Кашу варимо на розбавленому молоці, якщо немає алергії на молочні продукти (15% молока і 85% води). Як десерт запікаємо в духовці яблуко.

На обід можна зваріті овочевий суп з моркви, кореня петрушки, брокколі і зеленої квасолі.

На полуденок Пропонуємо дитині склянку кефіру або ряжанка з хлібцямі. На вечерю Готуємо на пару м'ясні тефтелі з овочами.