Дієта 11 набір ваги, для дитини, продукти



Показання для призначення Дієти 11

Дієта 11 - дієта для набору ваги, яка прізначається людям, Хворов на туберкульоз легень, кісток, суглобів, лімфатічніх вузлів, що протікає в Стадії загасання або нерезкого загострення, що супроводжується зниженя масі тіла, а такоже пневмонією, недокрів'ям, лейкозами.

Такоже дієта для набору ваги прізначається при віснаженні, вікліканому перенесеного інфекційнімі захворюваннямі, травмами, операціямі, а такоже зниженя харчуванні. Існує кілька різновідів Дієти 11, Які прізначаються хворому залежних від характеру і локалізації захворювання, стану внутрішніх ОРГАНІВ і ОРГАНІВ травлення, наявності будь-якіх ускладнень.

Метою Дієти 11 є Поліпшення харчування організму в цілому, Підвищення його Загальної опірності, Зміцнення захисних функцій організму, а такоже Посилення відновних процесів в Ураження або постраждалого органах.

Дієта 11: загальна характеристика


Дієта 11 характерізується підвіщеною калорійністю, збільшенім вмістом Білка для актівізації відновних процесів (особливо молочного Білка), а такоже підвіщенім вмістом вітамінів і мінеральних Речовини (залізо, кальцій та ін.). Споживання вуглеводів і жірів в дієті 11 знижено, при авторитет вуглеводи, в основному, повільні.

Їжа готується звічайній методами.

Хімічний і пожівній склад Дієти 11 Наступний:

  • 400-450 г вуглеводів на день;
  • 70-80 г тварин білків;
  • 40-50 г рослинних білків;
  • 75-80 г тварин жірів;
  • 20-25 г рослинних жірів;
  • 1,5 л Вільної Рідини;
  • 15 г СОЛІ (при туберкульозі - 6-8 г).

Калорійність денного раціону Дієти 11 - 3000-3400 ккал. Режим харчування - 5 разів на день.

При такому складі Дієти для набору ваги забезпечується Посилення відновних процесів в органах і Тканини тіла і Збільшення масі тіла за рахунок зростання м'язової тканини (а не жирової).

При Цукрове діабеті з раціону Дієти 11 віключаються рафіновані вуглеводи. При залізодефіцітної анемії можна збільшити Загальну Кількість Білка до 140 г на добу, а Кількість жірів Зменшити до 80-90 м

Дієта 11 для дитини винна містіті більш складання вуглеводів і легкозасвоюваніх білків (риба, яйця, птиця), а такоже свіжі фрукти і овочі. Дієта 11 для дитини винна обов'язково насічуваті організм дитини Сполука кальцію і заліза, йоду, цинку, вітамінамі А, С, D, вітамінамі групи В.

Рекомендовані дієтою 11 продукти

Меню Дієти 11 має включати страви, що стімулюють апетит.

Дієта 11 рекомендує вжіваті наступні продукти:

  • будь супі;
  • борошняні вироби, випічка, пшеничний і житній хліб, здоба;
  • м'ясо, птиця та риба в будь-Якій кулінарній обробці; віключаються дуже жирні сорти;
  • м'ясопродукти (ковбасні вироби), печінка;
  • оселедець в будь-якому вигляді, рибопродукти - ікра, Балик, рибні консерви;
  • морепродукти;
  • всі молочні продукти, особливо сир і сир;
  • яйця в будь-якому вигляді;
  • вершкове масло, рослинні Олії в натуральному вигляді, топлене масло для Приготування страв;
  • крупи і злаки, особливо Вівсяна і гречана;
  • бобові (у вигляді пюре, розварені);
  • макаронні вироби;
  • овочі, ягоди, фрукти - як в сірому, так і в приготовання вигляді;
  • будь закуски, особливо овочеві салати і Листові овочі;
  • соус бешамель, молочні, сметанні, яєчні соуси, червоний м'ясний соус;
  • спеції та Прянощі - в помірній кількості;
  • солодкі страви, особливо натуральні - молочні солодкі страви, варення, мед, пастила, мармелад, желе та ін .;
  • будь-які напої, крім алкоголю, овочеві і фруктові соки, чай, кава, какао, кіселі, компоти, відвар шипшини, відвар вісівок, трав'яні чаї.

Заборонені дієтою 11 продукти

Дієта 11 рекомендує віключіті з раціону Такі продукти, як:

  • дуже жирне м'ясо, птиця, риба;
  • кулінарні жири, маргарин;
  • баранячій і Яловічі жир;
  • жирні та гострі соуси;
  • кондитерські вироби з великою кількістю крему.

Варіанти Дієти 11



Хворов зі зниженя реактивних здатністю організму, субфебрильна температура тіла, загальною слабкістю і мляві перебігом хвороби прізначається дієта 11 Із зниженя калорійністю раціону за рахунок зниженя кількості вуглеводів 350 г на добу. Добовий калорійність раціону має становитися 2700-2800 ккал.

У період загострення процеса хвороби при Значний запаленою в організмі, вираженість розпаді тканин, що супроводжуються вісокій температурі і загально віснаженням організму, склад Дієти 11 винен буті Наступний: 120 г білків, 100 г жірів, 400 г вуглеводів на добу; Добовий споживання калорій - 3000 ккал. При авторитет розпочалась слід подрібнюваті або протіраті. У авторитет випадка Варто додатково включати в раціон вітамінно-мінеральні комплекси, що містять аскорбінову кислоту і кальцій.

При ексудативно явищем розпочалась Варто готувати без СОЛІ, вміст кальцію в раціоні має буті підвіщенім - до 2000 мг, споживання Рідини - обмеже 800-1000 мл на добу. У авторитет варіанті Дієти для набору ваги калорійність щодень раціону знижена до 2700 ккал за рахунок Зменшення споживання вуглеводів до 300-350 м

Зразкове меню Дієти 11

Сніданок: салат зі свіжої капусти з Моркви, заправлений сметаною; омлет з 2 яєць, чай з молоком, 3 вівсяніх печива.

Другий сніданок: тост з сиром, чай.

Обід: борщ з Яловичина зі сметаною, смажена або запечена курка, відвареній рис, компот з ягід.

Полудень: відвар шипшини.

Вечеря: м'ясні зрази, фаршіровані яйцем і Цибулів, Гречани-Сирно запіканка, пюре з моркви Із сметаною, трав'яні чай.

Перед сном: стакан кефіру.

Варіант меню Дієти 11 для хворого на туберкульоз легень

Сніданок: Вівсяна молочна каша, сир, молоко, чай.

Другий сніданок: омлет і мус з кураги.

Обід: борщ на М'ясна бульйоні з сметаною, котлета з яловичини або біфштекс (Приготування на пару або смажене), овочі свіжі, компот Із сухофруктів.

Полудень: відвар шипшини.

Вечеря: м'ясні зрази, фаршіровані яйцем і Цибулів, Картопляна запіканка, морквяний пюре, чай.

Перед сном: Кефір.

Додатково на весь день - 200 г пшеничного і 200 г Житній хліба, 20 г цукру.

Варіант меню Дієти 11 для хворого на туберкульоз легень при Значний зниженя імунітеті

Сніданок: Вівсяна молочна каша з вершковим маслом, молоко, чай.

Другий сніданок: омлет з відваренім м'ясом і мус з кураги.

Обід: щі на М'ясна бульйоні з сметаною, гуляш з овочами, терта морква, компот зі свіжіх яблук.

Полудень: Абрикосова сік.

Вечеря: тефтелі з м'яса, пріготовані в томатному соусі, Капустяна запіканка, Бурякове пюре, чай з лимоном.

Перед сном: молоко.

Додатково на весь день - 200 г пшеничного і 200 г Житній хліба, 20 г цукру.

Варіант меню Дієти 11 для хворого на туберкульоз легень при Посилення обміні Речовини

Сніданок: Вівсяна молочна каша з вершковим маслом, яйці некруто, молоко, чай.

Другий сніданок: морквяні оладки зі сметаною, кабачки, фаршіровані м'ясом.

Обід: борщ на М'ясна бульйоні з сметаною, яловичина, запечена в соусі, з тушкування або запеченому овочами, терта морква, томатна сік

Вечеря: пудинг з печінкі з Моркви, вінегрет з Рослин маслом, чай з лимоном.

Перед сном: молоко.

Додатково на весь день - 200 г пшеничного і 200 г Житній хліба, 20 г цукру.