Дієта 3 меню, стіл, рецепти



Кому показана дієта 3

Дієта 3 прізначається при запорах, що вінікають через сидячий способу життя і неправильного харчування. У дорослих запором вважається відсутність дефекації більше 3-5 днів, у дітей - більше 3 днів.

При зачини продукти гніття, що утворюються в кишечнику, почінають всмоктуватіся в притулок і отруюваті організм. Дієта 3 справляється з запорами.

Підходить дієта 3 для дітей і для дорослих.

Дієта 3 для дітей і дорослих містіть рекомендації по дозволеним і забороненим продуктам і поклікаті відновіті нормальну роботу кишечника. Це досягається введенням в раціон людини Великої кількості їжі, що містіть грубу клітковіну, харчові волокна. Дієта 3 обов'язково рекомендує вжіваті висівки, житній хліб, овочі і фрукти, сухофрукти, крупи, кісломолочні продукти. Жирні продукти бажано обмежіті.

Стіл 3 Дієти БУВ розроблення лікарем-дієтологом Михайлом Певзнером і прізначається за результатами обстеження при віявленні запорів.

Хімічний і пожівній склад Дієти 3


Дієта 3 характерізується Наступний складом раціону:

  • тварінні Білки - 50-60 г;
  • рослинні Білки - 40-50 г;
  • тварінні жири - 55-60 г;
  • рослинні жири - 25-30 г;
  • вуглеводи - 350-400 г;
  • кухонна сіль - 12-15 м

Калорійність денного раціону вінна буті 2500-2700 р

Дозволені продукти в меню Дієти 3

Меню Дієти 3 дозволяє вживання Наступний продуктів:

  • житній вчорашній хліб і хліб з висівками - до 250-300 г в день;
  • обов'язково 1 раз на день або Частіше - супі вегетаріанські, Такі як щі, борщ, борщ, боннській суп, супі зі свіжіх овочів;
  • 1 раз на день - нежирна м'ясо, Наприклад, відварна яловичина, Кролятина, нежирна свинина, птиця (без шкіркі);
  • 1 раз на день - нежирна відварна або парова риба;
  • морепродукти;
  • овочі - томати, морква, буряк, салат листовий, кабачки, огірки, гарбуз, цвітна капуста, брокколі у вигляді салатів і пріготовані (тушковані, відварні);
  • петрушка, Кріп, селера, лавровий лист;
  • рафінована рослинна олія (льняне, оливкове, кукурудзяна, соняшникова), вершкове масло - до 25 г в страви;
  • Запечені з шкіркою або відвареній в мундірі картопля;
  • солоні (але НЕ мариновані) овочі;
  • соління;
  • солодкі ягоди і фрукти, рожевий і червоний виноград, чорна смородина, черешня;
  • мед, варення, пастила, мармелад, карамель молочна;
  • 1 раз на день - обов'язково крупи (Вівсянка, гречка);
  • 1-2 рази на тиждень - яйця в стравити;
  • молоко, нежирний Кефір, свіжий нежирний сир, кісломолочні продукти без ароматізаторів і добавок;
  • неміцній чай, трав'яні чаї;
  • фруктові та овочеві соки - до 150 мл на день;
  • вінегрет;
  • 1-3 рази на тиждень - морська капуста;
  • 1 раз на тиждень - негострій сир;
  • 1 раз на тиждень - нежирна ковбаса;
  • висівки пшеничні або вівсяні.

Заборонені продукти в меню Дієти 3

Прізначувана по столу 3 дієта забороняє вживання Наступний продуктів:

  • свіжий хліб, білий хліб, хліб та випічка з борошна ВИЩОГО гатунку, здоба, вироби з листковий тіста;
  • жирне м'ясо, риба, птиця;
  • консерви і копченості;
  • гострі страви, жирні страви;
  • варені яйця;
  • картопля, вермішель;
  • кулінарні жири, жири тваринного походження;
  • ріпа, редька, редиска, цибуля, часник;
  • гриби;
  • кіселі;
  • кизил, айва, Чорниця;
  • гострі та жирні соуси;
  • перець, хрін, гірчиця;
  • Міцний чай, натуральна кава;
  • какао, шоколад, кондитерський крем, вершкове морозиво;
  • алкоголь.

Режим харчування по столу 3 Дієти



Харчування в дієті 3 - дробові, 3-4 рази на день, бажано харчуватіся в один і тієї ж годину. Перерва між прийомами їжі повінні буті 2-3 години.

Розпочалась НЕ потрібно запіваті, але між прийомами їжі та патенти Рясне Пітт - НЕ менше 2 л води в день. З ранку натщесерце рекомендується віпіваті склянку теплої води з медом або ягідній або овочевий сік. На ніч буде корисностей віпіваті чашку кефіру або з'їдаті кілька ягід чорносливом.

Зразкове меню Дієти 3

Сніданок: овочевий салат з оливковою олією, паровий омлет, неміцній чай;

Другий сніданок: свіже яблуко;

Обід: вегетаріанські щі з нежирною сметаною, відварна яловичина з тушкування буряком, компот Із сухофруктів;

Полудень: Кефір або йогурт;

Вечеря: овочеві голубці, гречка, сир, чай;

На ніч: Кефір.

Рецепти Дієти 3

Рецепти Дієти 3 - це рецепти страв, Які спріяють звільненню кишечника.

Особливе Рамус соблюдающим стіл 3 Дієти потрібно пріділіті того, щоб в меню на кожен день обов'язково були супі. Вісь ї Достатньо простий рецепт Дієти 3 для смачного ОВОЧЕВЕ супу.

Візьміть по 1 штуці: Цибулини, моркву, помідор, болгарський перець; Трохи білокачанної капусти або кілька суцвіть цвітної капусти або брокколі. Очістіть і наріжте овочі, брокколі або кольоровий капусту розберіть на Суцвіття. Закіп'ятіть воду в каструлі і киньте туди все, крім помідорів, варіть 5-7 хвилин, потім киньте помідори, посоліть, Дода свіжу зелень, вімкніть вогонь. Через 2-3 хвилини зніміть каструлю з печі.

У суп можна Додати зелень базиліка, лавровий лист. Подаваті можна зі сметаною.

Ще один хороший рецепт Дієти 3 для стімуляції роботи кишечника - Тушкована капуста. Дрібно наріжте Цибулини і очищених морквиння, вікладіть в сковороду з скроню бортами і поставте на вогонь, Дода Трохи Рослин масла і пару столових ложок води. Поки цибулю і моркву Трохи обсмажують, нашаткуйте капусту. Можна Додати в це блюдо й Інші овочі - помідори або болгарський перець. Вікладіть капусту в сковороду і залійте водою так, щоб вода майже Покривало капусту, і тушка близько 30 хвилин. За цею годину Рідина винна буде вікіпіті. За 10 хвилин до Закінчення Гасіння посоліть капусту.

А вісь рецепт Дієти 3 для Приготування риби в мікрохвільовці. Візьміть будь-яку нежирну рибу, помійте, почістіть, розріжте на порційні шматочкі. У жароміцній каструлю вікладіть спочатку нарізану півкільцямі цибулю, потім - рибу, зверху риби - тертий моркву. Збійте 2 яйця, Додати в них сіль і зелень петрушки або базиліка і ¼ склянки води, залійте рибу, накрійте каструлю кришкою і поставте в мікрохвільову піч на 800 Вт на 20-25 хвилин. До риби як гарнір поріжте листовий салат і свіжі помідори і заправте оливковою олією і лимонним соком.

Якщо вам не дуже до смаку суха гречка, то ви можете запекті її у мікрохвільовці, змішавші з одним-двома збити яйцями.

Дуже смачне м'ясо виходе за Наступний рецептом Дієти 3. М'ясо (яловичина, курка, індічку) наріжте кубиками приблизно 2х2 см і покладіть на 30 хвилин в молоко або Кефір. У сковороді в невелікій кількості води поставте гасити дрібно нашатковану цибулю, Додати до нього моркву, а через 10-15 хвилин - дрібно різані помідори і болгарський перець. Через 5 хвилин Дода м'ясо разом з молоком або кефіром і поставте на середній вогонь. Дода ароматні трави для Поліпшення смаку страви. Гасіть птахи НЕ менше 30 хвилин, яловичина - НЕ менше 45 хвилин. За 5-10 хвилин до Закінчення Гасіння посоліть.

Рецепт Дієти 3 для Приготування солодкого пирога: стакан манки запарьте окропом і заліште на кілька годин, Дода 3 яйця, ½ чайної ложки Соди, ½ склянки цукру, дрібку СОЛІ, 1/2 склянки перекручення на м'ясорубці чорносливом і 2 чайні ложки вівсяніх вісівок . Всі перемішайте. Заліште на 30 хвилин, а потім вілійте тісто на змащення маслом деко і поставте в розігріту духовку на 15-20 хвилин.