Дієта 6 меню, рецепти, показання



Дієтічне харчування активно застосовується в офіційній медицині як допоміжній або основного лікування різніх захворювань.

Показання для Дієти 6

Дієта 6 прізначається при подагрі, уратурії, оксалурії, цістінуріі, сечокіслій діатез. Меню Дієти 6составлено так, щоб знізіті інтенсівність Утворення сечової кислоти і солей, ощелочіть січу, нормалізуваті Функції кишечника і обмінні процеси в організмі.

У рецептах для Дієти 6строго контролюється використання пуріносодержащіх продуктів, хлорид натрію (повареної СОЛІ), щавлевої кислоти. Кілька обмежується вживання білкової їжі і ТВАРИНИ жірів. У раціоні обов'язково в достатній кількості повінні буті прісутнімі ощелачивающие продукти, до якіх відносіться молоко і кисломолочні продукція, овочі, плоди. Такоже звітність, вжіваті ї Достатньо Вільної Рідини (якщо немає протипоказань з боку серцево-судінної системи).

Принципи складання меню Дієти 6


При складанні меню звітність, враховуваті, що м'ясо, риба і птиця в рецептах Дієти 6 може використовуват Тільки після попередня відварювання. Отриманий при авторитет бульйон вжіваті в розпочалась не можна! Праворуч в тому, що при варінні в бульйон переходіті до половини пурінів, Які у Великій кількості містяться в Цій продуктовій групі. Після відварювання м'ясо, рибу та птахів можна включати в меню Дієти 6 в будь-якому вигляді: запечені, смажені, тушковані, рубані. Навіть за умови попередня відварювання м'ясо, риба і птиця повінні буті прісутнімі в раціоні в обмеженій кількості: не частіше трьох разів на тиждень і не більше 150 г для м'яса і 170 г для риби за один прийом.

Зразкове меню для Дієти 6должно враховуваті, що Важлива Забезпечити дробів харчування: невелікі порції в 4-6 прійомів. Між прийомами їжі, а такоже з ранку натщесерце потрібно вжіваті Достатньо Кількість Рідини.

Голодні дні при подагрі і сечокам'яної хвороби категорично протіпоказані! А вісь розвантажувальні дні на кефірі, сирі і фруктах, навпаки, вітаються. Допустима регулярність розвантажувальних ДІЄТ на дієті 6 - 1 раз в тиждень.

Два прийому їжі (вранці та ввечері) повінні буті ягіднімі або фруктовим. У чистому вигляді і в рецептах Дієти 6 повінні буті прісутнімі брусниця, Суниця, смородина (червона і чорна), яблука, вишня. Рекомендується пити брусничний чай, відварі трав. Наприклад, дуже корисний такий трав'яних збір: липовий цвіт, цвіт ромашки, квітки чорної бузини, трава звіробою.

Зразкове меню Дієти 6, рецепти

Дієта 6 передбачає й Достатньо різноманітне, добро збалансований по мікронутрієнтів (вітамінів та мінеральних Речовини) харчування. План Зразкове меню для Дієти 6 винен становитися Лікуючий лікар індивідуально для кожного пацієнта. При складанні Зразкове меню Враховується стан хворого, наявність інших захворювань (Наприклад, цукровий діабет, Ожиріння, серцево-судинні захворювання та ін.).

Заборона на вживання в розпочалась м'ясних і рибних бульйонів НЕ віключає використання в меню Дієти 6 вегетаріанськіх щей і борщів, окрошки, свекольника, молочних супів, Картопляну і Круп'яний супів.

Рецепт для Дієти 6: суп вегетаріанській з КОЛЬОРОВО капустою

Інгредієнти для вегетаріанського супу вказані в Грам на одну порцію:

  • Цвітна капуста (100);
  • Картопля (40);
  • Морква (30);
  • Бруква (20);
  • Лук порей (25);
  • Шпинат (10);
  • Масло вершкове (10);
  • Зелень;
  • Молоко (200).



Овочі нарізаті соломкою. Пасеруваті на Вершкова маслі. Після пассировки опустіті в кіплячу воду і проваріті Протяг 10 хвилин, після чого Додати цвітну капусту і тримати суп на Середньому вогні до готовності капусти. Листя шпинату і зелень Додати в самому кінці. Кип'яченою молоко додаваті окремо в шкірніх порцію.

Рецепт для Дієти 6: нізькокалорійній салат з ананасами

Інгредієнти:

  • Консервовані ананаси (200 г);
  • Сір нежирний (200 г);
  • Помідори (2 шт.);
  • Салат листовий (50 г);
  • Оливкова олія (1 ст.л.);
  • Сік яблучний (1 ст.л.);
  • Сік лимонний (1 ст.л.).

На дно салатник викластись нарізаній кубиками помідор і листя салату (салат Порватов або нарізаті соломкою). Заправіті сумішшю масла і соків. Зверху по центру викластись сир, навколо нього - ананаси.

Варіанти меню для Дієти 6:

1 варіант:

Сніданок 1: овочевий салат, заправлений олією; Варені яйці, неміцній чай;

Сніданок 2: свіжі фрукти, відвар шипшини;

Обід: молочний вермішелевій суп; картопляні котлети; Кисіль ягідній;

Полудень: запечені яблука;

Вечеря: голубці з рисом та овочами; Сирники; чай;

Перед сном: Кефір.

2 варіант

Сніданок 1: рідка Вівсяна каша на молоці, чай з молоком;

Сніданок 2: виноградний сік;

Обід: вегетаріанській суп, молочний Кисіль;

Полудень: морквяний сік;

Вечеря: рідка рисова каша на молоці; компот;

Перед сном: відвар Пшеничних вісівок.