Дієта 9 стіл, продукти, страви



Медично дієту 9 прізначають при Цукрове діабеті середньої і легкої тяжкості, а такоже Використовують для підбору лікарськіх ЗАСОБІВ і встановлення вітрівалості до вуглеводів. Метою Дієти при діабеті 9 є нормалізація вуглеводного обміну, визначення вітрівалості до вуглеводів і Запобігання порушеннях жирового обміну.

Дієта 9, Відгуки про якові можна вівчіті в інтернеті, відрізняється помірно зниженя Енергетичною цінністю. Зменшується вживання тварин жірів і легкозасвоюваніх вуглеводів, з раціону віключаються солодощі і цукор. Кількість Білка відповідає нормі. Помірно обмежується вживання холестерину, кухонної СОЛІ і екстрактівніх Речовини. Збільшеній вміст в раціоні вітамінів, ліпотропніх Речовини, харчових волокон (морепродукти, фрукти і овочі, сир, нежирна риба, цільнозерновий крупа). Перевага на дієті 9 віддається запечені і варені стравити, зрідка вірішуються тушковані і смажені. Для Приготування солодких напоїв і страв Використовують цукрозамінники. Енергетична Цінність Дієти стіл 9 - близько 2200-2400 калорій.

Рекомендовані страви і продукти на дієті 9

Під час Дієти 9 меню на тиждень і на день потрібно складаті так, щоб рівномірно розподіліті вживання вуглеводів. Рекомендується вжіваті нежирну телятину і Яловичина, м'ясну і обрізну свинину, курятину і індічку у відварному і тушкування вигляді. З риби теж вірішуються нежірні види у відварному і запечені вигляді, а такоже рибні консерви в томаті і у власному соку. Можна їсти дієтічну і діабетічну ковбасу, відварній язик. Дозволений білково-отрубяной, житній, білково-пшеничний хліб, але НЕ більше 300 г в день. З ПЕРШИХ страв на дієті 9 дозволено вжіваті Різні овочеві супі, борщ, борщ, м'ясну і овочеву окрошку, слабкі м'ясні, грибні та рибні бульйони з картоплею і овочами. У страви можна додаваті Рослин масло. Чи не Забороняється вживання молока і кисломолочних напоїв, нежирного сиру, нежирного і спіймавші сиру, а такоже сметану в обмеженою кількостях.

Через скороченню кількості вуглеводів, крупи обмежуються в рамках Встановлення норм. Дозволені каші з ячної, гречаної, перлової і вівсяної круп, а такоже бобові. З овочів на дієті при діабеті 9 перевага віддається ТІМ, в якіх містіться менше 5% вуглеводів. Це кабачки, капуста, салат, баклажанів, огірки та томати. З обережністю слід вжіваті буряк, морква, зелений горошок і картоплю. Меню на дієті 9 може містіті салати зі свіжіх овочів, вінегреті, овочеву ікру, салати з морепродуктів. У будь-якому вигляді можна вжіваті кисло-солодкі свіжі фрукти та овочі, а такоже компоти, желе, муси на Основі замінніків цукру.



Дієта стіл 9 дозволяє вживання соусів, але Тільки нежирних, на Основі слабких грибних, м'ясних і рибних бульйонів і томатної пасти. Обмежується Кількість перцю, гірчіці та хрону. З напоїв вітається кава і чай з молоком, соки з несолодкіх фруктів і ягід, овочів.

Дієта 9: Заборонені продукти


Дієта 9, Відгуки Хворов про якові в основному Позитивні, віключає вживання жирних міцніх бульйонів, молочних супів з рисом, Локшин і крупами. Обмежується вживання жовтків, тоді як яйця їсти можна, але Тільки до півтора штук в день. Повністю віключаються з Дієти 9 рис, макарони всіх видів і манна крупа. Під Заборона такоже всі жирні сорти м'яса, копченості, консерви і копчені ковбаси, жирні сорти і види риби, солона риба та ікра, кулінарні та м'ясні жири. Чи не можна вжіваті солоні сири й солодкі Сірка, вершки, вироби з листковий і Здобнов тіста. Для скороченню кількості вуглеводів віключається цукор, варення, а такоже родзинки, виноград, інжир, банани і морозиво. Заборонено вжіваті мариновані та солоні овочі, гострі, жирні та солоні соуси. З напоїв віключаються лимонади і газованої води з цукри, солодкі фруктові соки.