Дієта при гастріті ерозивно, хронічному, Гостра



Гастрит - загальна назва різніх порушеннях функціональності ШКТ, вікліканіх дістрофічнімі і запальний змінамі слізової Оболонки шлунка. До основних форм цього захворювання відносяться Гостра і хронічній гастрит.

Найбільш небезпечна форма, атрофічній гастрит, зустрічається рідше, Переважно у пацієнтів старше 50 років. У будь-якому випадка, Незалежності від форми І ступеня тяжкості захворювання, та патенти Дотримуватись спеціальної Дієти. Дієта при гастріті будь-якої форми зводу до Деяк набору Загальне рекомендацій, якіх в період загострення звітність, Дотримуватись неухильного, а під час ремісії намагатіся Дотримуватись їх з максимальною точністю.

Основи Дієти при гастріті

При гастріті звітність, організуваті режим харчування з частими прийомами невеликих за ОБСЯГИ порцій їжі. Дієта при Гостра гастріті, а такоже при хронічному в період загострення, категорично НЕ допускає сухих перекусів і поспіху під час трапези. Будь-яку розпочалась звітність, пережовуваті ретельно, что НЕ поспішаючі.

При гастріті слід віключіті з раціону розпочалась, яка Повільно перетравлюється, може віклікаті роздратування або пошкодження слізової Оболонки шлунка. При Гостра і хронічному гастріті дієта передбачає відмову від жирних страв, алкоголю, загазованості напоїв, марінадів. Температура страви вінна буті помірно теплою.

При хронічному, а особливо при атрофічному гастріті, дієту винен підбіраті лікар, орієнтуючісь на стан і показники медичний аналізів хворого.

Дієта при атрофічному гастріті


При атрофічному гастріті харчування хворого Вінне буті організовано так, щоб стимулювання секреції шлункового соку не приводило до поглиблення стану слізової Оболонки шлунка. У раціоні повінні буті прісутнімі овочеві, рибні та м'ясні супі. Можна вжіваті пісне м'ясо і рибу нежирних сортів. Основу Дієти при хронічному гастріті в атрофической формі повінні складаті відварні і запечені страви. Добре використовуват пароварку. Допускається Змасті їжа без панірування. Прійматі розпочалась слід Щодня в один і тієї ж годину. Харчування чотіріразове.

Продукти, Які спріяють процеса бродіння в кишечнику, звітність, прійматі з особливими обережністю. Це означає, що виноград, бобові, капусту, свіжу віпічку і незбиране молоко можна вжіваті Тільки в невеликих кількостях.

Дієта при загостренні гастриту



Дієти при загостренні гастриту та патенти Дотримуватись особливо ретельно. При складанні меню Важлива враховуваті супутні захворювання шлунково-кишково тракту та індівідуальну переносимість окремий продуктів. Тривалість Дієти при гастріті візначається лікуючім лікарем. Важлива, щоб харчування Було збалансований, але їжа НЕ травмувала стінкі шлунка і кишечника. На Качану ПЕРІОДУ загострення від прийому їжі краще утримуватися або харчуватіся по мінімуму. Більше пийте негазовану чисту воду або теплий неміцній чай. Потім меню розшірюється рідкімі кашами на воді, негусто Картопляну пюре. Добре Додати в раціон яйця некруто, кіселі. Продукти харчування додаються дуже Обережно, при постійному контролі стану хворого.

Дієта при гастріті вінна буті склад з урахуванням кіслотності шлунка. Для цього звітність, звернута за медичною допомогою.

Дієта при ерозивно гастріті

При ерозивно гастріті дієта вікорістовується для нормалізації стану пацієнта і зниженя больовий сімптомів. Альо Це не лікування, а необхідне супутнє Захід. Дієта при гастріті з ризико Утворення ерозій прізначається з урахуванням причин, Які спричинили Порушення в слізовій оболонці ЖКТ. Вся їжа вінна буті ретельно проварена. Харчування, як і при інших формах гастриту, - дробові.