Дієта при захворюванні підшлункової залоза




Підшлункова залоза є дуже вразливе органом в Людський організмі. Дієта при захворюванні підшлункової залоза потрібна для того, щоб захістіті хворий орган від впліву на нього негативних факторів.

Підшлункова залоза віробляє СПЕЦІАЛЬНІ ферменти, Завдяк Яким переробляються Білки і жири. Потрапляючі в дванадцятіпалу кишку, дані ферменти спріяють повноцінному засвоєнню їжі. Підшлункова залоза такоже відіграє роль у віробленні інсуліну, Завдяк якому в організмі регулюється обмін вуглеводів. Нездатність підшлункової залоза до повноцінного віробленні інсуліну віробляті до такого захворювання, як цукровий діабет.  

До захворювань підшлункової залоза такоже відносяться пухлінні процеси, Гостра та хронічній панкреатити. Симптомами Даних хвороб є Болі і дискомфорт в області спини, лівої лопатки, та лівому підребер'ї. Найчастіше така Біль має хронічній характер, але в окремий випадка геть проявляється у вигляді своєрідніх нападів. Сильне Відчуття дискомфорту зазвічай настає Незабаром після поїдання чого-небудь Гостра, смаженню, жирного, а такоже після вживання спиртних напоїв. Годін, крім уже перерахованого сімптомів захворювання підшлункової залоза, проявляються ще й Такі як Нудота, блювання, Втрата апетиту і пронос.

Дієта для лікування підшлункової залоза

Слід Зазначити, що дієта при лікуванні підшлункової залоза є одним з Важлива умів ПРОФІЛАКТИКИ загострень даного захворювання. У ті періоді, коли ніякіх загострень хвороби НЕ спостерігається, дієтологи рекомендуються прійматі розпочалась в невеликих кількостях по п'ять разів на день. З раціону такоже радян віключіті Речовини, Які провокують здуття живота і запори. Дієта для підшлункової залоза передбачає собою вживання їжі, в Якій містяться вуглеводи, а такоже вітаміни і Речовини, що уповільнюють відкладення жиру. Під час Дієти при захворюванні підшлункової залоза Варто обмежіті Кількість споживання жірів. Що стосується білків, то смород повінні надходіті в організм у стандартному обсязі. Це відбувається, самперед, за допомогою молочних продуктів, риби і знежіреного м'яса. Вуглеводи, в свою Черга, потрапляють в організм з медом, цукри, овочами, фруктами, варені І крупами. Крім того, при дієті для підшлункової залоза існують обмеження на вживання кухонної СОЛІ - НЕ більше 9-10 м Рекомендована Кількість білого хліба для щодень раціону - 300 г, цукру - 100-200 г.

Запаленою підшлункової: дієта при гострій формі захворювання


При захворюванні підшлункової залоза дієта може відозмінюватіся залежних від фази хвороби. Колі вінікає гостра форма даного захворювання, хворий змушеній вдать до Голодування Протяг 3-5 днів. У цею годину дозволяється лише пити теплу мінеральну воду 6-8 разів на день по 100-150 мл. Після Закінчення Голодування слід перейти на вуглеводне харчування. У період такого харчування до вживання рекомендуються Картопляну і морквяний пюре, Різні каші на воді, желе з натуральних соків, а такоже неміцній чай з цукрів. Після Поліпшення стану хворого меню стає набагато різноманітніше. Дозволяється вжіваті рибу, суфле з м'яса, сир і т. П Порції повінні буті маленькими, але харчуватіся слід 6-8 разів на день.

Дієта при хронічній формі захворювання

Годін запаленою підшлункової залоза має хронічну форму.

У такому випадка в раціоні будуть Присутні страви як протертого, так і не протертого увазі. Дієта при захворюванні підшлункової залоза в хронічній формі розрахована на створення спріятліві умів для ОРГАНІВ травлення, отже, чи не рекомендується вжіваті грибні та м'ясні бульйони, соуси, такоже потрібно віключіті з раціону рибу і м'ясо, що НЕ відварюваті. Під час Дієти при запаленні підшлункової залоза в меню не повінні буті прісутнімі продукти, що підсілюють Утворення газів, а такоже продукти, Які є важка для перетравлення ТРАВНЯ системою. У випадка, коли в період захворювання поміченій недолік Вироблення інсуліну, Вкрай та патенти віключіті з раціону цукор.

Дієта при захворюванні підшлункової залоза Робить позитивний Вплив на стан Хворов, покращує їх самопочуття. Альо слід пам'ятати, що при трівалому вікорістанні даної Дієти Можливі освіти запорів, погіршення апетиту. Тому завжди дуже Важлива пройти консультацію у кваліфікованого лікаря.