• Головна
  • Дієти
  • Дієта при подагрі лікування, Січових кислота, продукти

Дієта при подагрі лікування, Січових кислота, продукти



Подагра: лікування та дієта

Дієта при подагрі - Важлива частина лікування цієї непріємної хвороби. Відомо, що Повністю вілікуваті подагру, на жаль, Неможливо, Альо за допомогою лікувальніх ЗАХОДІВ і Дієти можна продовжіті періоді ремісії і запобігті загострення.

Поєднання в терапії хворого на подагру лікування і Дієти здатно істотно поліпшіті його самопочуття і дозволіті Йому жити повноціннім життям.

Дієта при подагрі спріяє нормалізації обміну пурінів, зніжує Утворення сечової кислоти та її солей в організмі і перешкоджає ощелачиванию сечі.

Режим харчування при дієті при подагрі - регулярний, прійматі розпочалась потрібно 4-5 разів на день в один і тієї ж годину, что НЕ голодуючі і не переїду, Щоб не спровокуваті напад. Звичайний, для Хворов на подагру небажано наявність надмірної ваги, але різко обмежуваті свій раціон з метою зниженя ваги небажано, краще буде позбавлятись від зайвої ваги Повільно, поступово.

Дієта при подагрі наказує хворому БАГАТО пити - У звичайний час хворому на подагру слід вжіваті НЕ менше 2 л Рідини на добу, в період загострення - до 3 літрів. Дуже Корисні для Хворов на подагру Такі напої, як мінеральні води, морси, компоти, відвар шипшини. Вжіваті напої під час їжі небажано, краще робити це за 30 хвилин до або через 30-40 хвилин після їді.

Дієта при подагрі вінна Забезпечити хворому фізіологічно повноцінне харчування, в ній присутности обмеження білків тваринного походження (смород заміщаються Рослин білком), вміст жиру і вуглеводів нормальне. Дієта при подагрі віключає продукти, багаті пуріновім Сполука, в раціон вводяться містять лужні Радикал продукти (рослинна їжа, молочні продукти), такоже Трохи обмежується вживання СОЛІ. Якщо хворий страждає надмірною вагою, дієта при подагрі помірно обмежує Кількість вуглеводів в його раціоні.

Кулінарна обробка продуктів звичайна, рекомендуються варені і пріготовані на пару страви в неподрібненому вигляді.

Продукти, Заборонені дієтою при подагрі


Дієта при подагрі рекомендує віключіті з раціону Такі продукти і страви:

  • вироби із Здобнов тіста;
  • м'ясні, рибні та грибні бульйони;
  • м'ясо молодих тварин, субпродукти - легені, нирки, печінка, мізки, мова;
  • ковбасні вироби;
  • м'ясні копченості;
  • солоні закуски;
  • консерви;
  • м'ясні соуси;
  • жири тваринного походження;
  • Змасті, солона риба, ікра, рибні консерви, при загостренні - жирна риба в будь-якому вигляді;
  • солоні та гострі сири;
  • ревінь, щавель, шпинат, капуста цвітна;
  • бобові (горох, квасоля, боби, сочевіця);
  • гриби;
  • Прянощі;
  • інжир, малина, виноград;
  • шоколад, кондитерський крем;
  • алкоголь;
  • Міцний чай, каву, какао.

Продукти і страви, дозволені дієтою при подагрі

Дієта при подагрі рекомендує включати в свій раціон наступні продукти:

  • білий і чорний (у тому чіслі житній) хліб;
  • Кролятина, м'ясо індічкі, курки у відвареному вигляді;
  • яйця (до 1 на день);
  • нежірні сорти м'яса і риби (м'ясо перед Приготування страв Попередньо відварюваті);
  • овочеві, молочні супі, вегетаріанські борщі, щі, борщ;
  • круп'яні каші на розведения молоці;
  • макаронні вироби;
  • овочі (крім заборонених, з обмеженою спаржі, селери, редиски, перцю, зеленої цибулі і петрушки), квашені овочі, вінегреті, овочева, кабачкова і баклажанів ікра;
  • фрукти, ягоди;
  • сухофрукти, горіхи, насіння;
  • кісломолочні продукти, особливо нежирний сир і страви з нього, а такоже нежирний сир;
  • фруктові відварі, компоти;
  • НЕ шоколадні цукерки, мармелад, зефір, пастила, варення, меренги;
  • зелений чай, чай з молоком, лимоном, напій з цікорію;
  • відвар Пшеничних вісівок, Шипшина;
  • фруктові і ягідні соки, овочеві соки (особливо корисний огірковій сік);
  • морси, компоти (особливо журавлінні і брусничним);
  • квас;
  • лужні мало мінералізовані води;
  • сметану, томатного соусу, соуси на овочеву відварі, молочні;
  • кориця, лавровий лист, лимонна кислота, ароматні трави;
  • Рослин масло.

Дієта при подагрі в період загострення



При подагрі лікування і дієта в період загострення Повністю віключає м'ясо і рибу, через день рекомендується Проводити розвантажувальні дні:

  • Сирно-кефірні: 500 г кефіру і 400 г нежирного сиру;
  • молочні або кефірів: 1-2 літри в день;
  • фруктово-овочеві: до 1,5 кг дозволеного фруктів і овочів.

Готувати розпочалась рекомендується на пару або відварюваті. Чи не слід забуваті про необхідність спожіваті НЕ менше 3 літрів води на день при загостреннях подагри.

Зразкове меню Дієти при подагрі

Сніданок: овочевий салат з оливковою олією, яйці некруто, яблучно-морквяний пудинг з Пшоно, чай.

Другий сніданок: відвар шипшини.

Обід: молочний суп з вермішеллю, картопляні смажені котлети, Кисіль.

Полудень: свіжі яблука.

Вечеря: запечені Сирники, голубці з рисом та овочами, чай.

На ніч: відвар вісівок.

Січових кислота і дієта при подагрі

Окремо хотілося б Сказати про Січових кіслоті в дієті при подагрі.

Січових кислота у вигляді СОЛІ натрію містіться в плазмі крові, сінтезується вона в печінці. Виводу Січових кислота Нирко, якщо ж діяльність нірок порушена, то рівень сечової кислоти і солей натрію в організмі почінає рости, віклікаючі пошкодженню внутрішніх ОРГАНІВ організму. Аналіз на рівень сечової кислоти в організмі має велике значення для діагностики подагри, оскількі на Качану захворювання подагра може протікаті безсимптомно.

Чім небезпечна Січових кислота? Її кристали можуть відкладатіся в підшкірній клітковіні, Нирко, суглобов, тканини ОРГАНІВ, що спріяє розвітку подагри і хронічного артриту.

Відповідно, одна з Головня цілей Дієти при подагрі - зниженя рівня сечової кислоти в організмі. Січових кислота є продуктом обміну пуринових Речовини, тому для зниженя рівня сечової кислоти в дієті при подагрі і обмежені продукти, багаті пуріновім Сполука.

Найбільше пурінів в Наступний продуктах:

  • м'ясо, м'ясні субпродукти І напівфабрикати;
  • рибні та м'ясні соління й копченості;
  • бекон, яловичина, гусак, качка, палтус, баранина, свинина, індічка, шинка, кролик, оленина, телятина;
  • ікра;
  • анчоуси, сардини, мідії, печінка тріскі, омари, устріці, молюски, шпроти, окунь, короп, краби, щука;
  • Міцні м'ясні, рибні та грибні бульйони;
  • какао;
  • дріжджі;
  • сочевіця та Інші бобові;
  • гриби.

Чати теплова обробка здатно істотно знізіті вміст пурінів в продуктах, тому м'ясо, рибу та птицю в дієті при подагрі рекомендується відварюваті Протяг трівалого годині перед вживанням.