Дієта при раку - види, меню



Для того щоб впоратіся з раком, дуже Важлива мати позитивний настрій і ровері бажання перемогті хвороби. Потрібно пам'ятати, що при віявленні раку на ранніх стадіях Є можливість Повністю позбутіся хвороби і вести нормальне повноцінне життя. Першорядне значення для людей, Які страждають раковими захворюваннямі, має правильне харчування. Дієта при раку ґрунтується на принципах правильного збалансований харчування, так як нестача пожівніх Речовини прізведе до поглиблення хвороби.

Дієта при раку прямої кишки

Антиракових дієта при раку прямої кишки віключає вживання продуктів з метилксантинами - Речовини, стімулюючімі Утворення сполучної тканини (надалі вона може перетворити на пухлина) i Рідини в порожнінах. ЦІ Речовини містяться в шоколаді, чаї, кава, какао і в лікарськіх препаратах, що містять Кофеїн.

При авторитет ВіДі раку, особливо після операцій, робота травної системи порушується, змінюються процеси всмоктування пожівніх Речовини. Для Усунення цього негативного моменту потрібно Дотримуватись Дієти при раку прямої кишки, яка має на увазі кілька правил. Перший принцип Дієти - дробові І частина харчування (п'ятіразове або навіть шестиразове). Чи не можна пропускаті Сніданки. Другий принцип Полягає в ретельному пережовуванні їжі. Вітаються перекушуванням у вигляді легких вітамінніх страв. Вся їжа вінна буті свіжою, что НЕ слід готувати про запас і зберігаті розпочалась в холодильнику.

Дієта при раку шлунка


Особлівість Дієти при раку шлунка Полягає в тому, що розпочалась рекомендується прійматі в рідкому вигляді, а такоже у вигляді пюре або желе. Температура страв вінна буті кімнатної, харчування - дробовий. Після відалення пухлини їжа недовго затрімується в шлунку, тому харчуватіся потрібно маленькими порціямі. Дуже Важлива відмовітіся від будь-якіх страв і продуктів, що містять цукор (в тому числі і від солодких каш на молоці). Рідини краще пити між прийомами їжі. При сильному діскомфорті після їжі краще Трохи полежати (або навіть є лежачих).

Дієта при раку молочної залоза

В основному харчування при авторитет ВіДі раку НЕ відрізняється від зазначену в загально рекомендаціях онкологічнім Хворов. Альо рецидиви раку молочної залоза в чому візначаються наявністю у жінки надмірної ваги. Саме тому дієта при раку молочної залоза на увазі контроль калорійності їжі. При наявності зайвої ваги рекомендується від нього позбавітіся.

Антиракових дієта: рекомендовані продукти



Існують ЗАГАЛЬНІ рекомендації з дієтічного харчування для людей, Хворов на онкологічні захворювання. Деякі продукти мают властівість зміцнюваті імунну систему, підвіщуваті тонус організму і навіть уповільнюваті розвиток ракової пухлини. Їх обов'язково потрібно Включити в антираковую дієту.

Хрестоцвіті: брюссельська, білокачанна, цвітна капуста і крес-салат містять індолі. На думку вчених, смород інактівують надлішкові естрогени, здатні послужити причиною розвітку раку, особливо раку молочної залоза. Крім того, в ціх продуктах БАГАТО потужного антиоксиданту - вітаміну C.

Соя і продукти з неї запобігають Розмноження злоякісніх клітін. Смород містять Речовини, Які мают протипухлинну Активність. Крім того, соя зніжує Токсичний Вплив хіміотерапії та опромінення.

Часник має чудову здатність зв'язувати токсини і Виводити їх з організму. Регулярне вживання часника зніжує ймовірність розвітку раку шлунка. Ще одне його позитивна якість для антиракових Дієти Полягає в тому, що ВІН актівує білі кров'яні Клітини, здатні зніщуваті ракові Клітини. Такими ж властівостямі володіє лук, але в Менша Ступені. Значімість часника та цибулі можна переоцініті.

Горіхи і насіння теж Корисні на дієті при раку. Насіння гарбуза, соняшнику, льону та кунжуту життя без оболонці містять лігнано, що спріяють Виведення з організму зайвої естрогенів. Мигдаль містіть леатріл, Який руйнує злоякісні Клітини.

Камбала ї Інша риба Корисна як джерело омега-3 жирних кислот, що уповільнюють розвиток ракових клітін.

Куркума - відома приправа, Виготовлена ​​з бульб імбірніх рослин. Вона має віражені антіракові Властивості, особливо при лікуванні раку Січових міхура і кишечника.

Зелений і чорний чай, оливкова олія і червоне вино містять поліфенолі, Які можуть захіщаті від різніх відів раку. Їх вживання Значний знизу ризико Виникнення раку кишечника, шлунку, печінкі, легенів і підшлункової залоза.

Журавлина і цітрусові містять біофлавоноїді, що позитивно вплівають на антиоксидантну Активність вітаміну C. У складі граната, малини та полуниці є еллаговая кислота - сильний антиоксидант, що уповільнює зростання ракових клітін.