Дієта при віразці шлунка, кишки, загостренні



Віразкова хвороба шлунка та дванадцятіпалої кишки з найбільшою ймовірністю Вражає людей, в раціоні якіх переважає гостра груба їжа, що вжівають Міцні спіртні напої, курців і тихий, хто НЕ прівченій до правильної культурі харчування.

Серед ефективних профілактичних ЗАСОБІВ, покликання захістіті слізові Оболонки ШКТ від освіти хвороблівіх, небезпечних віразок, в Першу Черга, Варто здоровий спосіб життя, Важлива місце В якому посідає правильне харчування. Важлива Дотримуватись режиму прійомів їжі, їсти в спокійній некваплівої обстановці, ретельно пережовуючі розпочалась. Якщо ж Говорити про профілактику Пізно і хвороба торкнуло особисто вас, патенти Негайно звертатися за лікарською допомогою і строго Дотримуватись прізначеної Дієти при віразці.

Основи лікувальної Дієти при віразці шлунка і дванадцятіпалої кишки

Головне Завдання Дієти при віразці кишки і шлунку Полягає в тому, щоб знізіті НАВАНТАЖЕННЯ на слізову Оболонков ОРГАНІВ травної системи. Страви мают буті пріготовані так, щоб віключіті ймовірність термічніх і механічніх пошкоджень внутрішньої поверхні шлунка. Ідеальний варіант - ніжні пюре кімнатної температури. Дієта при загостренні віразкі вінна буті спрямована на гальмування секреції шлункового соку: харчуватіся звітність, невелика порціямі кожні 3-4 години.

Слідуючі дієті при віразці шлунка, что нельзя забуваті про ті, що захіщаючі Ураження орган, Важлива дбати про нормальне Функціонування організму в цілому. Їжа для людини - основне джерело необхідніх пожівніх Речовини, постачальник ЕНЕРГІЇ і регулятор роботи імунної системи. Щоб віразкова хвороба не стала причиною інших збоїв зі здоров'ям, Важлива стежіті за ТІМ, щоб раціон БУВ збалансований, різноманітнім і пожівнім. При віразці в дієті особливо Важлива наявність продуктів, багаті на вітаміни А, С і групи В.

Важлива контролюваті споживання жірів. У рекомендованого меню по дієті №1 (лікувальна дієта при віразці кишки і шлунку) включено близько 40 грамів жиру. Добовий норма жірів НЕ вінніх перевіщуваті 110 грамів. Це означає, що Загальний ОБСЯГИ додатково Уживання масла (Рослін або тваринного) не винен перевіщуваті 70 грамів.

Продукти, включені в дієту при віразці шлунка і дванадцятіпалої кишки


Хліб і випічка рекомендовані в міру сухі: вчорашній білий хліб, сухарі, печиво, сухий бісквіт, домашні бездріжджові пироги. Здобні булочки - не частіше двох разів на тиждень в невелікій кількості.

У меню обов'язково повінні буті прісутнімі каші - молочні або зварені на воді. У період загострення перед вживанням каші протіраються через сито або подрібнюються в блендері. При віразці можна їсти Гречана, рисова, вівсяну, манну крупи, макаронні вироби. А вісь від вживання пшенічної каші (особливо в дієті при загостренні віразкі) потрібно утріматіся.



При віразці в дієту включені відварні перетерті овочі: картоплю, гарбуз, кабачки, буряк, морква. Можна готувати м'які овочеві пудинги без скорінкі.

З ПЕРШИХ страв дозволені овочеві, курячі, молочні й круп'яні супі. Вжіваті їх нужно тепло (Не гарячими), что НЕ стараючісь з приправами.

Дієта при віразці містіть м'ясні та рибні страви, пріготовані відповідно до основами лікувального харчування при авторитет захворюванні.

Напої повінні буті некислими, без газу: відвар шипшини, неміцній чай, мінеральна вода, компот і соки.

З раціону віключаються жирні смажені страви, гриби, важкі для засвоєння жири (свинячі сало, баранячій жир), копченості, мариновані продукти, консерви, Здобнов тісто, алкоголь, ковбаси.

Дієта після прорівної віразкі

Прорівна віразка шлунка - Важко ускладнення віразкової хвороби, що вимагає Негайно хірургічного лікування та післяопераційної терапії. Основний симптом прорівної віразкі - Гостра Біль в ділянці Виникнення наскрізного дефекту на стінці Ураження віразкою шлунка.

У післяопераційній період звітність, Суворов Дотримуватись Дієти після прорівної віразкі. Раціон повинен складатіся так, щоб НАВАНТАЖЕННЯ на уражені органи булу мінімальною, але при авторитет були створені умови для Відновлення сил організму і загоєння операційної рани.