Груша - калорійність, як схуднути


Склад і калорійність груш


Склад цих солодких смачних фруктів вкрай багатий корисними речовинами, при цьому калорійність груш досить низька. У них містяться як швидкі вуглеводи, так і повільні, а також нерозчинні рослинні харчові волокна, які не засвоюються організмом, але мають здатність абсорбувати і виводити з нього токсини, шлаки, цукор, зайву воду і холестерин. Клітковина сприяє поліпшенню перистальтики кишечника, що робить груші ефективним засобом проти запорів. У їх складі також присутній вода, корисні органічні кислоти, а також вітаміни і мінеральні речовини.

Вітамін РР зміцнює судини, бета-каротин і вітамін А покращують зір і сприятливо впливають на стан і зовнішній вигляд шкіри. Вітаміни групи В «працюють» відразу в декількох напрямках - по-перше, вони покращують роботу всіх органів і нормалізують обмін речовин, по-друге, надають антиоксидантний ефект, а по-третє, зміцнюють нервову систему, сприяють поліпшенню настрою і підвищують працездатність, допомагають боротися зі стресами і покращують сон. Вітамін С є ефективним імуномодулятором, а вітамін Е уповільнює процеси старіння в організмі. Вітамін Н поліпшує роботу головного мозку і має седативний ефект, а вітамін К покращує склад крові.

У грушах міститься кальцій, що зміцнює кістки, а також фтор, який робить міцною зубну емаль. Магній позитивно позначається на функціонуванні нервової системи, фосфор покращує роботу мозку, залізо покращує склад крові, а цинк робить шкіру чистою і рівною, йод необхідний для роботи щитовидної залози, мідь покращує стан волосся, а селен уповільнює старіння організму і допомагає довше зберегти молодість. Калій, що міститься в грушах, виводить з організму сіль, скупчується в тканинах тіла і утримує в них воду, завдяки чому вони є ефективним засобом проти набряків. Також калій зміцнює м'язи і покращує їх роботу - це стосується і серцевого м'яза, тому ці фрукти корисні для серця. Також в цих фруктах містяться марганець, бор, ванадій, рубідій, хлор, кремній і інші мікроелементи, корисні для організму.

Незважаючи на такий багатий склад, калорійність груш вкрай низька, тому їх широко використовують в дієтичних меню для схуднення.

Скільки калорій в грошах


Основним джерелом містяться в грушах калорій є вуглеводи - фруктоза, глюкоза, крохмаль, пектинові речовини та ін. Те, скільки калорій в груші, залежить від вмісту в ній простих вуглеводів - тобто тих вуглеводів, які надають грушам їх солодкий смак. Чим солодший плід, тим більше в ньому фруктози - а значить, тим більше в груші калорій. У середньому калорійність груш становить 47 ккал на 100 г. Один плід середнього розміру важить близько 135 г, відповідно, вміст у одній груші калорій становить близько 63-64 ккал.

Низька калорійність груш і їх відмінні смакові якості дозволяють вживати їх без побоювання як у свіжому вигляді, так і в приготовленном - у вигляді варення, пюре, джемів, желе, компотів і т.п.

Багато дієти для схуднення обов'язково включають в своє меню цей фрукт, так як низька калорійність груш дозволяє їсти їх без остраху набрати зайву вагу, а їх корисні властивості допомагають зберегти здоров'я і молодість.

Користь для здоров'я

Груші давно відомі як дуже корисний для здоров'я продукт, і справа навіть не в низькій калорійності груш - Вони мають дуже багатьма корисними і навіть цілющими властивостями. Вони допомагають чоловікам боротися з простатитом - регулярне вживання грушевого компоту дає вражаючий ефект у боротьбі з цим захворюванням. Завдяки вмісту в них бактерицидну речовинам, ці фрукти дають протимікробний ефект, тому їх рекомендується вживати для профілактики різних захворювань, включаючи запальні процеси в органах ШКТ, нирок, сечового міхура. У них містяться речовини, які створюють для хвороботворних бактерій несприятливе середовище, і натуральний антибіотик арбутин, що вбиває хвороботворні мікроби. Груша підвищує імунітет і має загальнозміцнювальну дію на організм.

Зміст в цьому продукті великої кількості фруктози робить його корисним для хворих на цукровий діабет - фруктоза не викликає викид інсуліну, тому безпечна для діабетиків. А низька калорійність груш дозволяє вживати їх тим, хто має схильність до зайвої ваги.

Так як калій та інші речовини, що містяться в цих фруктах, зміцнюють м'язи, вони давно вже полюбилися спортсменам - якщо з'їсти 1-2 груші після тренування, в м'язах починаються інтенсивні відновні процеси, що знімає больовий синдром в перевтомлених м'язах і сприяє їх швидкому відновленню і зростанню. При цьому низька калорійність груш не створює загрозу набору ваги. А високий вміст заліза робить цей фрукт незамінним продуктом для дівчат і жінок у період менструацій.

Груші покращують роботу кишечника, позитивно позначаючись не тільки на його перистальтике, а й поліпшуючи стан мікрофлори кишечника, що знижує інтенсивність процесів гниття і бродіння в кишечнику і бореться з підвищеним газоутворенням в ньому. А ось людям зі схильністю до діареї ці фрукти вживати небажано, тому що вони мають проносний ефект.

Низька калорійність груш дозволяє включати їх в меню дієти при ожирінні. Корисні ці фрукти, а також відвари, сік і компот з них, і при захворюваннях горла - ангінах, бронхітах і т.д., вони знімають кашель і зменшують запалення, а також борються з мікробами.

Як схуднути на грушах

Завдяки їх низькій калорійності, груші широко застосовуються для схуднення. Тому спосіб, як схуднути на грушах, простий: щодня вживайте груші, грушевий сік, відвар або компот за 30 хвилин до їди або через 40 хвилин після (але не їжте груші натщесерце). Поєднання низької калорійності груш, їх загальнозміцнюючих властивостей, а також те, що вони допомагають очищенню організму і дають тонізуючий ефект, покращують настрій, робить їх незамінними продуктами під час дієт, що супроводжуються, як правило, стресами, зниженням працездатності, погіршенням самопочуття, порушенням сну. Якщо ваша система травлення недостатньо сильна, щоб впоратися з цільними плодами, і їх вживання у свіжому вигляді викликає у вас розлад кишечника, вживайте напої з груш, або зрізайте жорстку шкірку з плодів. Також можете вдатися до термообробки - запечіть плоди, і вони стануть м'якше, так що вашому кишечнику буде набагато простіше з ними впоратися.

За змістом в грошах калорій вони схожі з яблуками, але по концентрації деяких речовин груші перевершують яблука, а цукру в них менше, хоча вони і здаються більш солодкими. Але, незважаючи на їх користь, варто знати, що необмежене вживання цих фруктів може вибити вас з колії, тому що навантаження на кишечник лягає дуже велика. Їх небажано вживати з м'ясом - краще їжте ці продукти окремо. Взагалі, груші небажано поєднувати з іншою їжею (крім фруктів) - після основного прийому їжі краще почекайте 30-40 хвилин, а потім вже їжте груші, або використовуйте їх для легкого перекусу між основними прийомами їжі.